•  Fri frakt över 500 kr
  •  Öppet köp i 30 dagar
  •  Snabba leveranser

Spring Copenhagen

Spring Copenhagen är ett fenomen. Ibland händer det, nya stjärnor tänds på himlen. Designhimlen. Det är inte ofta vi på Designinteriör blir överaskade av en nykomling på designscenen, Spring Copenhagen är verkligen ett varumärke som gör att man hajar till. Spring bygger på berättelser, berättelser om såväl produkter som designers. Dessutom älskar vi dansk design.

Peter Sørensen och Claus Nielsen träffades 2015 och utformade en plan om hur de skulle ta den etablerade designmarknaden i Danmark med storm. Med hjälp av skickliga designers om förstår värdet i historien bakom befintliga verk och hur man berättar storyn bakom framtida designverk. 

Ett exempel är den ikoniska pepparfågeln ”The pepper bird” från 1960-talet, designad av Sven Erik Tonn-Petersen. Peter och Claus fångade upp storyn och designen och skapade en ny version som är en fullträff i dagens hem.

Designen skall engagera och väcka känslor - den skall göra skillnad i hemmet, menar de två grundarna. Motivationen kommer från historien, både Peter och Claus har vuxit upp i hem med stor kärlek till dansk design och inredning. Drivkraften är att hitta de gamla berättelserna

"Vi strävar efter att hitta enkla, unika former som har egenskaper som konsumenterna faktiskt behöver. När design, kvalitet, efterfrågan och pris går in i enighet, är det magiskt. Utmaningen är inte lätt. Vi arbetar hårt med våra designers, vårt team och leverantörer för att ge konsumenterna den allra bästa produkten till bästa pris”, säger Peter.

Läs mer
Nollställ filtret

12 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Varumärke

Stäng

Spring Copenhagens designer berättar

Peter berättar mer om ”Pepparfågeln”,

Pepparfågeln på allas läppar - och matbord
I slutet av 1950-talet ville man ha peppar på maten, och det skulle vara nymald peppar. Men pepparkvarnarna var tråkiga och dåliga. Modedesignern Tonn-P, uppfann då Pepper Bird. Malen peppar och pepparkvarnen hade blivit kul på danska middagsbord.

Plötsligt ville alla ha en kvarn på bordet, det hade blivit trendigt att ha sin egen pepparkvarn. 

När Sven Erik Tonn-Petersen kom med sin lekfulla, konstnärliga design kombinerad med funktionalitet blev Pepper Bird en favoritartikel i det danska hemmet - en liten del unik konst som de flesta människor känner till och pratar om.

Pepparfågeln gav glädje åt både ung och gammal vid matbordet. Den tilldelades priser i tävlingar och omnämndes i pressen. Efter några år på marknaden minskade populariteten hos pepparfågeln, designikonen hade flugit ur sitt bo och först 2015 återvände den på marknaden, omarbetad i samarbete med Tonn-Ps familj.

Med Peter Sørensen och Claus Nielsens måtto kommer Spring Copenhagens produkter att leva lång tid framöver; ”Design, kvalitet, efterfrågan och pris i enighet”. Något för alla hem i Skandinavien.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information