•  Fri frakt över 500 kr
  •  Öppet köp i 30 dagar
  •  Snabba leveranser

Koziol

Koziol - made in germany

Koziol har ett brett sortiment av design i högfunktionell och miljövänlig plast. Tillverkade utan melamin, fritt från BPA och har en hållbarhet som slår det mesta. Idag finns en bred oro kring plast och det med all rätt, det finns massor av produkter tillverkad av ”smutsig” plast. Dagens medvetna samhälle gör att många tillverkare inser att de måste skärpa sig. Något som Koziol insett redan från starten. En grundmurad tanke om hållbarhet och miljövänlighet som slår alla konkurrenter på fingrarna.

För dig som konsument betyder det att du med gott samvete kan använda produkterna utan att påverka miljön eller utsätta dig själv och din familj för gifter. Du kan värma dem i mikron eller kyla dem i kylen utan att du påverkas av gifter som utsöndras.

Koziol har tillverkat sina produkter i Odenwald i Tyskland sedan 1927. Målsättningen har alltid varit att skapa hållbara produkter under hållbara förutsättningar. Koziol själva kallar det för ”design med gott samvete” vilket stämmer mycket bra. Tillverkningen sker uteslutande av återvunnet material och allt från design, utveckling, modellframtagning, tillverkning och marknadsföring sker från samma plats i Tyskland. Detta minimerar transporter och maximerar miljövänligheten.

Materialet i Koziols produkter är som sagt 100% återvunnet och innehåller inga farliga ämnen. Det är helt fritt från värmehärdande plast, BPA och mjukgörare. Utöver att allt material är miljövänligt så återvinns allt av företages produktionsavfall till nya produkter. Det skapas alltså inget skräp och avfall som inte återvinns!

Läs mer
Nollställ filtret

31 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Varumärke

Sockel

Färg

Typ av ljus/lykta

Stäng

Koziol produkter av återvunnen plast

Koziol värdesätter sina medarbetare och inhouse-designers. Koziol har många högt prisade designers under sitt tak, några exempel är Matteo Thun, med AROMA-serien och Alessandro Mendini med TASCHE väskan. Kreativitet sammanlänkat med skicklighet, kunskap, erfarenhet och hög teknologi under samma tak skapar unika klassiker. Många har försökt at kopiera Kozilols design, men originalet kommer alltid vara originalet. Användaren värdesätter äkthet och kvalitet.

Superglas

Superglas är en serie produkter från Koziol som har egenskaper utöver det vanliga. Isoleringen är extremt bra jämfört med vanliga glas. Drycken i glasen håller kylan, eller värmen, FYRA gånger längre. Detta tillsammans med att de är okrossbara och repfria gör dem till en helt unik produktserie. Det finns filmer på hur en bil kör över ett champagneglas utan att det går sönder, näst intill magiskt. Superglas är precis som Koziols övriga sortiment helt utan gifter.

I Koziols sortiment hittar du designade glas, tallrikar, matlådor, vinställ, vattenflaskor, taklampor och många många mer produkter. Även om du inte hittar allt här så kan du alltid prata med oss så tar vi hem designprodukterna i sortimentet. Titta på Koziols hemsida så hittar du säkert något du gillar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information