•  Fri frakt över 500 kr
  •  Öppet köp i 30 dagar
  •  Snabba leveranser

Svensk marmor

Svensk marmor produkter av hållbar och exklusiv marmor som är designade av Josephine Kierkegaard. Svens marmor produkterna är heminredning i två miljarder år gammal Ekebergsmarmor. Hela processen sköts uteslutande i Sverige, allt ifrån idé till produkt. 

Själva marmorn, Ekebergsmarmorn, är ett material som används i några av Sveriges finaste byggnader. Några av dem är Kungliga svenska dramaten som har det på fasaden, golvbeläggningen på Grand Hotel i Stockholm lika så och även Rådhuset i Göteborg är exempel på byggnader som valt detta utsökta material.

Svensk marmor grundades Josephine Kierkegaard som driver företaget från Örebro och hon designar alla produkter. Hon är expert på marmor som material och har fått sina kunskaper genom sin uppväxt. Hon är född och uppvuxen ca två mil utanför Örebro, på en gård vid Hjälmaren. Denna gård ligger i närheten av de marmorbrott som la grunden för hennes intresse av materialet och att skapa fantastiska och tidlösa produkter av detta. De tåliga och stilrent designade produkterna är lämpade för både hemmet och utomhusmiljöer. 

Ekebergsmarmorn som Svensk marmor gör produkterna av är en dolomistisk marmor. Marmorn är två miljarder år gammal, jämfört med exempelvis Carraramarmorn som endast är ca tvåhundra miljoner år gammal. Tackvare den höga geologiska åldern är Ekebergsmarmorn är extremt stark, gedigen och vattentålig.

När det gäller processen så görs genom stort hantverkskunnande, från brytning av marmor till färdig bearbetad produkt. Detta är något som Svensk marmor är väldigt stolta över. Tänk vad häftigt att produkterna inte bara är snyggt designade och tillverkade i ett tåligt och vackert material, när man köper dem så får man också heminredning i ett två miljarder år gammalt material. Man får en liten del av Sveriges historia på köpet!

Läs mer
Nollställ filtret

3 Produkter

Stäng

Filtrera urvalet här

Varumärke

Stäng

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information