•  Fri frakt över 500 kr
  •  Öppet köp i 30 dagar
  •  Snabba leveranser

Designdjungeln är vår blogg

Tips kring sugrör i bambu - ett klimatsmart val

Bambu
Fördelarna med att använda bambu till köksredskap, inredning och design, är många. Inte minst för att vi drastiskt måste minska plastkonsumtionen och framförallt den onödiga engångsplasten och behöver hitta ett klimatsmart alternativ.

Bambu är även naturligt antibakteriell och behöver inga bekämpningsmedel för att odlas. Visste ni att bambu kan växa upp till 30 cm på en dag och därmed är den snabbast växande plantan i världen? Bambu är även perfekt för dig som vill lyfta in naturen i hemmet med inredningsdetaljer såsom korgar, lampor och askar.

Bambu sugrör
Så, bambu är ett miljövänligt bra alternativ att ersätta plast med. Och allt fler produkter finns nu i bambu. Ett bra exempel på det, är de bambusugrör som nu kommit ut på marknaden i ett led att minska engångsplasten. Bambusugrör som håller för hundratals användningar och den dagen du inte vill använda dina sugrör, kan du lägga de på komposten och de bryts ner och blir jord.

Det häftiga är när du genom en liten handling som att byta dina sugrör i plast, till sugrör i bambu, gör en stor skillnad för miljön och klimatet.

De sugrör vi har valt att köpa in från Coconut Bowls är från etiska odlingar i Bali och är gjorda utan lim och lack. De skördas från bambu som är cirka tre meter höga och får efter skörd ligga i nästan en månad och torka i solen.

När de torkat skärs de i lagom storlekar och slipas och tvättas sedan, för hand. Varje sugrör är därför unikt och inget är det andra likt! Efter tvätt och slipning läggs sugrören i vinäger innan en sista rengöring. Avslutningsvis smörjs sugrören in i kokosolja för lyster och hållbarhet.

Att rengöra bambusugrör
Du vill kunna använda dina sugrör många gånger och måste därför skölja dem och ta hand om dem, precis som du gör med andra köksredskap. Sköter du de på rätt sätt kommer de att hålla för hundratals användningar.

Efter användning sköljer du ur dem med ljummet vatten, gör rent med den medföljande lilla diskborsten och tar bort eventuella smoothiebitar som fastnat. Diska för hand med ljummet vatten och ekologisk tvål/diskmedel.

Låt de torka stående. Nu är de redo för nästa smoothie eller saftkalas.

Efter ungefär var tionde användning kan du smörja in dina sugrör med neutral, ekologisk kokosolja. Det ger sugrören en fin lyster och gör att de håller ännu längre.

Inredning av bambu
Det dyker upp alltfler snygga och bra val i bambu. Hos Designinteriör har vi valt att ta in bland annat ekologiska bambuprodukter från Villa Collection.

Inga kemikalier tillsätts och bambun kommer från Kina och är nedbrytbar. Kika gärna in på vår hemsida och botanisera runt. Vi har även satt samman paket till dig för att du enkelt ska kunna kombinera och göra medvetna, klimatsmarta val.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information