Japansk kockkniv där Orrefors Jernverk har mixat är en tidlöst designad kniv med mycket god skärpa och bred funktionalitet. Den japanska knivtraditionen är enligt de flesta den överlägset bästa i världen. Japanska knivar är i sig en hel vetenskap, historia, användning och terminologi. Denna typ av japansk kockkniv heter Santokukniven. Santoku är en av de mest populära japanska knivarna på grund av sin mångsidighet. För att beskriva närmare vad japanska ordet Santoku betyder så delar man upp det i "San" som betyder tre och "Toku" som betyder uppgifter. Santoku betyder, direktöversatt, ungefär tre uppgifter vilket kan tolkas lite olika. En del menar att det betyder att kniven är avsedd för kött, fågel och fisk, medan andra menar att Santokukniven ska användas till att skära, tärna och strimla. I vilket fall som helst är det mångsidigheten med kniven som är poängen för att den kan användas till det mest i köket. Detta för att Santokukniven har en lite rakare egg som gör den lämplig till att både skära och hacka med.
Kniven levereras i presentkartong.
Varumärke | Orrefors Jernverk |
---|---|
Modell | 410760 |
Material | Stål |
Färg | Stål |
Längd | Bladet 18cm |